TJ Sokol
České Heřmanice, z.s.
www.tjsokol.ceskehermanice.cz

konané dne: 21.02.2024 od 19:30 hodin

Přítomni (čl. výkonného výboru): Balcarová Jindřiška, Kotyza Radim, Kučera Roman, Machová Kateřina, Pražáková Lucie, Šimek Karel a online Mach Lukáš

Omluveni (čl. výkonného výboru): Balcar Jiří, Nováková Lada

Hosté (čl. fotbalového výboru): Pražák Roman, Jirsák Tomáš, Růžička Jiří, Chleboun Patrik, Souček Jan, Coufal Marek

 

1. Výkonný výbor a rozpočet na r. 2024

Členové výkonného výboru byli seznámeni s personální situací ohledně voleb do výkonného výboru TJ na další volební období 2024-2028. Nominace čtyř nových členů do výkonného výboru za již dříve avizované ukončení činnosti současných čtyř členů výboru již proběhly. Současný předseda TJ Karel Šimek již nebude obhajovat mandát na předsedu z důvodu nových pracovních povinností, které jsou neslučitelné s výkonem této funkce. Oslovení noví členové souhlasili s kandidaturou do výkonného výboru na další volební období.

Dále proběhla diskuse s hosty nad úrovní vzájemné spolupráce výkonného výboru TJ a fotbalového výboru TJ + řešení možností získávání dalších finančních prostředků do rozpočtu TJ Sokol.

Roman Pražák a Tomáš Jirsák za fotbalový výbor předložili návrh na úpravu organizační struktury TJ ve třech variantách

  • Obnovení již dříve navrhované a diskutované možnosti sloučit oba výbory s tím, že fotbalový výbor bude zastoupen ve výkonném výboru v nadpoloviční většině.
  • Osamostatnění složky fotbalu.
  • Ukončení činnosti fotbalového výboru ke konci sezony jaro 2024.

Předseda fotbalového výboru Roman Kučera se následně dozvěděl, že byl jako předseda odvolán.

Dále došlo ke společnému projití rozpočtu na r. 2024, který byl odsouhlasen se schodkem 16 208 Kč. Rovněž byla sdělena možnost dalšího připomínkování ideálně nejpozději do 6.3.2024.

Všem zúčastněným byly sděleny základní informace o tom, jaké úkoly, povinnosti a aktivity jsou spojeny s členstvím ve výkonném výboru Tj sokol.

 

2. Úkoly

Fotbalový výbor předloží počet a jména osob, kteří by byli nominováni na hlasování na valné hromadě. Počet a jména osob dodají následující den. Termín je možné prodloužit, pokud bude potřeba čas na interní diskusi fotbalového výboru. V případě prodloužení termínu, ale výkonný výbor prosí o sdělení termínu, kdy můžeme informace očekávat.

Následně výkonný výbor TJ projedná navrhované varianty a předloží závěr nebo podklad k další diskusi.

 

Jednání výkonného výboru bylo ukončeno v 21:40 hodin.

Další jednání výkonného výboru proběhne po online domluvě termínu.