SDH
České Heřmanice

Naše mládež

Novou sezónu 2023/2024 jsme začali, jako vždy přípravou na branné závody. Pro velkou část našeho týmu to bylo poprvé, protože za minulou sezónu jsme získali mnoho nových členů, a některé i díky každoročnímu táboru Heřmánek. Zároveň se s námi rozloučila dlouholetá hlavní vedoucí Helena Domlátilová, takže jsme museli naskočit do rozjetého vlaku a připravit naše mladé hasiče na naprosto obměněné disciplíny v rámci závodu hasičské všestrannosti a brannosti v Dolní Čermné, kterým se zahajuje nový ročník 2024.

Naše výsledky v tomto ročníku sice nebyly nijak dechberoucí (více zde), ale na druhou stranu jsme se mezi dětmi i vedoucími snažili vytvořit dobré kamarádské vztahy, důležité pro správné fungování týmů v dalších letech. Vzhledem k velkému počtu mladších dětí jsme neměli přehnané ambice a jsme rádi, že se podařilo úspěšně rozjet novou sezónu.

Za září a říjen jsme také měli mnoho akcí a programů, které byly určeny jak zkušeným starším hasičům, tak i nováčkům, kteří s námi běželi poprvé. Patřil mezi ně i každoroční výlet, který je jednou z podmínek správného plnění okruhů celoroční hry Plamen. Tentokrát jsme se vydali na záchrannou stanici Pasíčka, přes Bor u Skutče, až k chatě Polanka, kde jsme si společně dali buřtguláš, který pro nás připravil náš už dvorní kuchař Zdenda Kysilka s Tomem Kopeckým. Zahráli jsme pár her a povozili se na loďce. Za krásného podzimního dne jsme společně nadupali téměř osm kilometrů. Jsme rádi, že se k nám připojili také někteří rodiče.

Velmi nadšené byly děti také z účasti na plavecké soutěži ,,Plavání měst“ v litomyšlském bazénu, který se následně , také díky naší účasti v této celorepublikové soutěži, umístil první.

Halloween jsme společně oslavili dlabáním dýní, které jste poté mohli vidět vystavené před hasičárnou. A období výletů a akcí zakončí vánoční bowling.

Díky naší účasti na hasičských závodech, a také tomu, že jsme spoluorganizovali branný závod ve Sloupnici, jsme navázali přátelské vztahy s hasiči ze Sloupnice a Němčic, se kterými plánujeme příští rok spolupracovat na společných akcích, a závodech. Díky našemu zázemí a vybavení budeme schopni nabídnout naše tréninkové prostory i ostatním družstvům MH, a tak v budoucnu ještě více prohloubit naše vzájemné dobré vztahy s okolím, díky čemuž budeme dosahovat stále lepších výsledků.

Pokud vás zajímá hasičská tématika, a rádi pracujete s dětmi, můžete se k nám přidat a pomoci nám tak v trénovaní našich mladých hasičů, a tím ještě zlepšit kvalitu a komplexnost celého kroužku.

Zde je odkaz na fotogalerii:

FOTOGALERIE

MŠml.